Home > Perskamer

Interviews, artikels, persberichten en te-koop.com's nieuws sectie

te-koop.com,
Project van 2 jonge Belgische geeks.


In het jaar 2000 zetten Bart en Vincent, de oprichters van te-koop.com, hun eerste stappen op het internet in België.


Bart werd al heel vroeg gebeten door het informaticavirus en hij werd dan ook al snel opgemerkt door eBay, die hem aannamen in het kader van hun Europese ontwikkeling. Op dat moment moet alles op het web nog worden opgebouwd en Bart zal hier een stevige ervaring opdoen over alle aspecten van de e-commerce : het technische aspect natuurlijk, maar ook de marketing eigen aan deze markt.

Gedurende de 6 jaar die hij doorbrengt bij eBay klimt hij geleidelijk op, maar koestert hij een stille droom van onafhankelijkheid...

Vincent is een pionier in webstrategie. Het aantrekken van bezoekers en berekening van het ROI maken deel uit van zijn dagelijkse professionele bezigheden, al lang voor de komst van de sociale media. Als consultant en strateeg begeleidt hij de digitale evolutie van een groot aantal bedrijven en anticipeert hij op de evoluties die het web van vandaag zullen vormen.

Na 7 jaar consulting is Vincent een erkend expert in digitale strategie en wil hij zijn kennis toepassen op de grote merken van de webdistributie, die zich in Europa beginnen te installeren en aan marktaandeel winnen.

Het is in 2010 dat Bart en Vincent elkaar ontmoeten bij de grootste website in privé-verkopen van de Benelux. Voor allebei is het een jaar van nieuwe uitdagingen binnen een zich snel uitbreidend verkoopsysteem.

Ze hebben een heel duidelijke kijk op deze markt : het internet moet het nog makkelijker maken op zoek te gaan naar goede koopjes. Maar het aantal tweedehands advertenties is enorm en iedere dag opnieuw komen er in ons land bijna 100.000 nieuwe zoekertjes bij. Voor velen is het moeilijk om hun weg hierin te vinden.

Bij Bart en Vincent vormt zich dan het idee van een ‘meta-site’ bestaande uit een krachtige zoekmachine met geavanceerde functionaliteiten, volledig gewijd aan vintage- of tweedehandsspullen en geoptimaliseerd voor haar gebruikers. Gesterkt door hun respectievelijke ervaring en de gewoonte om te gaan met grote databases, stellen ze zich tot doel om deze applicatie op poten te zetten, zodat iedereen hier zijn keuze kan maken en de beste koopjes kan vinden tussen de miljoenen advertenties die verschijnen op het web.

Hoe ? Door geavanceerde algoritmes en filters te koppelen aan een enorme database en dit in functie van de zoekopdrachten van de gebruikers. Alleen geeks konden dit bedenken !

In 2011 wordt de beta online geplaatst van de 1e portaalwebsite gewijd aan de online zoekertjes markt.
te-koop.com begint in start-up mode met de hulp van familie en vrienden die allemaal in het concept geloven. Een digitale success story die begint op zolder…
Ze moeten roeien met de riemen die ze hebben en de 2 kompanen spenderen hun vrije tijd aan het optimaliseren van de website, het installeren van nieuwe servers op zolder, het oplossen van technische problemen… terwijl ze de bezoekersstatistieken, die snel stijgen, scherp in het oog houden.

Een steeds evoluerend concept dat tot op de dag van vandaag als doel heeft om steeds beter te beantwoorden aan de noden van de gebruikers, op zoek naar tweedehandsspullen.
Optimalisaties en vernieuwingen volgen elkaar snel op, om geleidelijk een actieve en trouwe gemeeschap te vormen met bijna 6 miljoen bezoekers per maand.

Deze mooie resultaten motiveren hen om verder te gaan en op regelmatige basis nieuwe diensten aan te bieden, zoals de recente mobiele applicatie.

Het groeiende succes van de eerste websites moedigt de start-up aan om zich verder te ontwikkelen. Bart en Vincent willen zoveel mogelijk mensen laten profieteren van een website die hen het leven makkelijker maakt. Het succes wordt bevestigd in landen als België via site-annonce.be of het Verenigd Koninkrijk via for-sale.co.uk.
Na de ervaring die opgedaan werd in deze landen, werd ook for-sale.ie gelanceerd in Ierland. Miljoenen mensen maken intussen gebruik van onze verschillende platformen.
Over heel Europa worden gelijkaardige platformen gelanceerd, maar altijd rekening houdend met de specifieke eigenschappen van het land, zoals het geval is voor Spanje met compra-venta.es of Duitsland met gebraucht-kaufen.de.
Maar het verhaal lijkt niet te stoppen bij het Europese continent. Noord-Amerika met de Verenigde Staten via used.forsale en Canada via cubefigures.com werden gelanceerd.
Azië en Zuid-Amerika vormden de nieuwste uitdagingen voor het team, met de opening van websites als for-sale.in in Indië en usadobrasil.com.br voor Brazilië.

te-koop.com is het resultaat van een professionele samenwerking , maar vooral van het samengaan van gezamelijke interesses van 2 geeks met een passie voor nieuwe technologieën.